Fitness kuracie prsia v omeletovej kapse

Kuracie mäso je mimoriadne obľúbené u športovcov a fitness. Je bohaté na bielkoviny, aminokyseliny a vitamíny skupiny B, selén, fosfor a cholín. Omeleta vďaka žĺtku obsahuje biologicky veľmi účinné látky fosfoproteíny pre výživu mozgového a nervového tkaniva.
 
Pri príprave pokrmov z mäsa je práve fazuľa, ako strukovina obsahujúca vitamíny skupiny B vhodná kombinovať práve s potravinami živočíšneho pôvodu v našom prípade s kuracím mäsom.
 
Ponúkame Vám skvelý fitness recept na kuracie prsia v kapse. Tento recept je jednoduchý a ľahko pripraviteľný aj menej skúseným domácim kuchárom.
 
Naše fitness kuracie prsia sa hodia na obed alebo aj na večeru. Príprava vám zaberie necelých 30 minút. 
 

Fitness kuracie prsia v omeletovej kapse - Recept

fitness kuracie prsia v omeletovej kapse

Suroviny:

  • Olivový olej
  • Tmavá uvarená fazuľa 1/4 kg
  • Kuracie prsia 40 dkg.
  • 1/2 Pór 
  • 1x Rajčina
  • 1/5 Lyžičky soli alebo (  Himalájska ružová soľ  )
  • 1/5 Lyžičky tmavé mleté korenie
  • 1/5 Lyžičky červenej sladkej papriky
  • 1x Hrnček špaldovej múky
  • 1x Šialka kokosového mlieka alebo kravského mlieka
  • 2x Vajcia
  • 1 Lyžička vegety

 

Postup:

Na olivovom oleji v hrnci speníme pór nadrobno pokrájaný. Pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky a poprášime čiernym korením, soľou a sladkou červenou paprikou. Pridáme nakrájanú rajčinu na kocky. Dusíme cca 10 minút. Pridáme uvarenú alebo sterilizovanú čiernu fazuľu. Podusíme cca 5 min.

Omeleta: Zmiešame vajcia, kokosové mlieko, špaldovú múku a soľ poprípade trochu vegety. Zmes opečieme z oboch strán na rozpálenom olivovom oleji. Veľkosť omelety cca ako domáce palacinky. 

Uvarené jedlo položíme na polovičku omelety a prehneme. 

K porcií je možné podávať kyslú smotanu s bylinkami ako náhradu tatarky. Pre odvážnejších je možné použiť namiesto rajčiny čili papričky. 
 
Dobrú chuť.
 
Záver:
 
Zelenina má v mäsitých jedlách obrovský význam, pretože pomáha lepšie využiť iné potraviny. Prítomnosť celulózy a pektínov podporuje trávenie a peristaltiku čriev. Zelenina udržiava neutrálne reakcie krvi a tkanivá organizmu. Kým mäso v našom prípade kuracie prsia podporuje tvorenie kyslých zlúčenín zelenina pôsobí opačne - neutralizuje, čiže ruší účinok látok kyslého charakteru, a tak vytvára rovnováhu, čo je pre športovcov a vyznávačov zdravej stravy kľúčové.
 
Autor : Mgr. Helga Porubská.  Foto: Depositphotos Inc