Kuracie mäso je mimoriadne obľúbené u športovcov a fitness. Je bohaté na bielkoviny, aminokyseliny a vitamíny skupiny B, selén, fosfor a cholín. Omeleta vďaka žĺtku obsahuje biologicky veľmi účinné látky fosfoproteíny pre výživu mozgového a nervového tkaniva.
Pri príprave pokrmov z mäsa je práve fazuľa, ako strukovina obsahujúca vitamíny skupiny B vhodná kombinovať práve s potravinami živočíšneho pôvodu v našom prípade s kuracím mäsom.
Ponúkame Vám skvelý fitness recept na kuracie prsia v kapse. Tento recept je jednoduchý a ľahko pripraviteľný aj menej skúseným domácim kuchárom.
Naše fitness kuracie prsia sa hodia na obed alebo aj na večeru. Príprava vám zaberie necelých 30 minút.
Fitness kuracie prsia v omeletovej kapse - Recept
Suroviny:
- Olivový olej
- Tmavá uvarená fazuľa 1/4 kg
- Kuracie prsia 40 dkg.
- 1/2 Pór
- 1x Rajčina
- 1/5 Lyžičky soli alebo ( Himalájska ružová soľ )
- 1/5 Lyžičky tmavé mleté korenie
- 1/5 Lyžičky červenej sladkej papriky
- 1x Hrnček špaldovej múky
- 1x Šialka kokosového mlieka alebo kravského mlieka
- 2x Vajcia
- 1 Lyžička vegety
Postup:
Na olivovom oleji v hrnci speníme pór nadrobno pokrájaný. Pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky a poprášime čiernym korením, soľou a sladkou červenou paprikou. Pridáme nakrájanú rajčinu na kocky. Dusíme cca 10 minút. Pridáme uvarenú alebo sterilizovanú čiernu fazuľu. Podusíme cca 5 min.
Omeleta: Zmiešame vajcia, kokosové mlieko, špaldovú múku a soľ poprípade trochu vegety. Zmes opečieme z oboch strán na rozpálenom olivovom oleji. Veľkosť omelety cca ako domáce palacinky.
Uvarené jedlo položíme na polovičku omelety a prehneme.
K porcií je možné podávať kyslú smotanu s bylinkami ako náhradu tatarky. Pre odvážnejších je možné použiť namiesto rajčiny čili papričky.
Dobrú chuť.
Záver:
Zelenina má v mäsitých jedlách obrovský význam, pretože pomáha lepšie využiť iné potraviny. Prítomnosť celulózy a pektínov podporuje trávenie a peristaltiku čriev. Zelenina udržiava neutrálne reakcie krvi a tkanivá organizmu. Kým mäso v našom prípade kuracie prsia podporuje tvorenie kyslých zlúčenín zelenina pôsobí opačne - neutralizuje, čiže ruší účinok látok kyslého charakteru, a tak vytvára rovnováhu, čo je pre športovcov a vyznávačov zdravej stravy kľúčové.
Autor : Mgr. Helga Porubská. Foto: Depositphotos Inc